Weather Icon
Απόψεις 17 Δεκεμβρίου 2019

Δεν είναι καλά τα σημάδια για τις ΗΠΑ!

Δεν είναι καλά σημάδια αυτά για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με Αμερικανικά ΜΜΕ στην πολιτεία της Βιρτζίνια θα σχηματιστεί ένοπλη πολιτοφυλακή για την προστασία απο την αστυνομική επιβολή όπως ορίζεται από την αυθαιρεσία νομοθετών (όπως χαρακτηρίζεται) έναντι του 2ου άρθρου του εκεί συντάγματος (right to bear arms).

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν / geopolitics.iisca.eu

Μετά το τελευταίο κύμα μαζικών πυροβολισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πολιτεία της Βιρτζίνια προσπαθεί να περάσει περιοριστικές διατάξεις στο δεύτερο άρθρο του Συντάγματος (χωρίς να έχει υπάρξει σχετική εντολή από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση) που επιτρέπει στους πολίτες να φέρουν όπλα, καθώς και σε έναν αριθμό άλλων νόμων σχετικών με οπλοκατοχή/οπλοφορία.

Ο κυβερνήτης και τα στελέχη του, έχουν ήδη απειλήσει πως αν οι δυνάμεις ασφαλείας αρνηθούν να υποστηρίξουν τους νέους νόμους, θα διαταχθεί η χρήση της Εθνικής Φρουράς .

Ως απάντηση, φαίνεται πώς τοπικές αρχές προχωρούν στην δημιουργία μιας πολιτοφυλακής. Μια απόφαση που έχει ήδη λάβει την υποστήριξη του πληθυσμού που εμπλουτίζει καθημερινά τις τάξεις της πολιτοφυλακής με ισχυρό στρατιωτικού τύπου εξοπλισμό.

Θα έχει ενδιαφέρον να φανεί πώς θα αντιδράσει η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε όλο αυτό. Υπενθυμίζω εδώ πώς ένα παρόμοιο περίπου περιστατικό είχε συμβεί προ ετών (2014 Bundy Standoff).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube