REAL TIME |

Weather Icon

Γ. Κοντογιώργης στον Γιώργο Σαχίνη: Έχουν αποδεχτεί την συνεκμετάλλευση (ηχητικό)

Γ. Κοντογιώργης στον Γιώργο Σαχίνη: Έχουν αποδεχτεί την συνεκμετάλλευση (ηχητικό)

Φτιάχνουν σκηνικό φόβου για να υποχωρήσουμε.

Ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο , Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η γεωπολιτική κατάσταση της Ελλάδας, είναι αποτέλεσμα των συμφερόντων της κομματοκρατίας, που αν και υπεύθυνη και υπόλογη  για την τραγική κατάσταση της χώρας , αντί να λογοδοτήσει και κάποιοι να μπουν φυλακή, εμφανίζεται τώρα κι ως η λύση ακόμη και στα εθνικά θέματα. Μόνο που αυτό που ετοιμάζουν η οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας, είναι η συμφωνία σε όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας , με ή χωρίς θερμό, επεισόδιο που θα μας σύρει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για συνεκμετάλλευση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και κυριαρχίας. Όσοι είναι έτοιμοι , σπέρνοντας στην κοινωνία φοβικά σύνδρομα , να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της Τουρκίας , αποκαλούν πολεμοκάπηλους και εθνικιστές με λαϊκισμό, όσους υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία σταματά μόνο αν αντιληφθεί ότι απέναντι της υπάρχει ισχυρή δύναμη αποτροπής που εννοεί ότι αυτά που λέει είναι έτοιμη να τα πραγματώσει.  Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι δεομένη για κανέναν σύμμαχο και θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ Δυτικών και Ρωσίας, εφόσον αντιληφθούμε πως δεν είναι μόνο πολύτιμη η Τουρκία με τα Στενά αλλά και εμείς με το Αιγαίο σε ρόλο κλειδί για όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Γιώργος Κοντογιώργης, υποστήριξε ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ο άνθρωπος που μετά τα Ίμια δεν θα έπρεπε να μιλάει και να ζητάει στην ουσία την «Ιμιοποίηση» όλης της χώρας.

 Τόνισε μάλιστα ότι Ελλάδα χωρίς Κυπριακή Δημοκρατία , δεν μπορεί να σταθεί παρά ως  «δορυφόρος» της Τουρκίας  και η Κύπρος χωρίς Ελλάδα θα είναι μια «μπουκιά» για την Τουρκία. Αυτό , είπε,  η ελληνική ολιγαρχία δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται  ούτε τώρα και παρότι στην  Ανατολική Μεσόγειο , ο Ερντογάν εμφατικά μας αντιμετωπίζει «πακέτο».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube