Weather Icon

Αρμένια 84χρονη διεκδικεί την περιουσία της μητέρας της στην Τουρκία

Αρμένια 84χρονη διεκδικεί την περιουσία της μητέρας της στην Τουρκία

Θέλει να υποβάλει αίτηση στην ECHR (European Court of Human Rightsnews), για να ανακτήσει την οικογενειακή της κληρονομιά

Η 84χρονη Araksi Demirchyan, που ζει μόνο στην Αρμενία, ελπίζει να απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό της Αρμενίας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε αντάλλαγμα για τα ακίνητα ιδιοκτησίας της μητέρας και της γιαγιάς της. Τα Οθωμανικά και τα αραβικά έγγραφα και οι μεταφράσεις η Araksi τα κρατάει σε ασφαλές μέρος, αναφέρει το Ermenihaber.am.

Η μητέρα της, Mariam Kachikyan-Demirchyan, έφερε τα έγγραφα της ιδιοκτησίας στην Ανατολική Αρμενία και μιλούσε για αυτά, για όλη της τη ζωή, αλλά η Araksi τα βρήκε αυτά τα έγγραφα μόνο μετά το θάνατο της μητέρας της.

Όταν οι άνθρωποι σφαγιάστηκαν στο Kharberd, στη Δυτική Αρμενία, η γιαγιά της Araksi, η Martha, κατέφυγε στο Χαλέπι με τις τρεις κόρες της. Ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές στο Χαλέπι για να ανακτήσουν το ακίνητο, αλλά δεν επιτύχει.

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, η Mariam διέθετε 8300 λίρες στην Τουρκία και η Μάρθα 9700 λίρες.

Ο Araksi Demirchyan έχει μεταφράσει αυτά τα έγγραφα, τα οποία απευθύνονται σε διάφορες υπηρεσίες με την πάροδο των ετών, αλλά δεν τα κατάφερε. Πήγε ακόμη και στην Τουρκία για να μιλήσει με δικηγόρους, αλλά όλα ήταν μάταια.

Αυτή τη φορά η Araksi προσβλέπει στην υποστήριξη του πρωθυπουργού Nikol Pashinyan και θέλει να υποβάλει αίτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ανακτήσει την οικογενειακή της κληρονομιά.

Armenologio

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube