Weather Icon
Διεθνή , Σκοπιανό 24 Δεκεμβρίου 2019

Αλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών προανήγγειλε το VMRO στα Σκόπια

Αλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών προανήγγειλε το VMRO στα Σκόπια

Την αλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση που έρθει στην εξουσία προανήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) της Βόρειας Μακεδονίας, Χριστιάν Μιτσκόσκι, σημειώνοντας πως αυτό θα συμβεί αν έχει την πλειοψηφία των δυο τρίτων στο Κοινοβούλιο.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε σφοδρές εντιδράσεις στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας με τον πρώην πρόεδρο του Κοινοβουλίου Στόγιαν Άντοβ να βλέπει στην ανακοίνωση του Μιτσκόσκι προσπάθεια να κερδίσει ψήφους πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου.

«Είναι αδύνατο, αλλά το κάνουν τώρα πριν από τις εκλογές για να προσελκύσουν κάποιους ψηφοφόρους», δήλωσε ο Άντοβ.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ απέρριψε τη δυνατότητα κατάργησης της συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως είπε η Συμφωνία των Πρεσπών όπως και αυτή με τη Βουλγαρία δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν επειδή ο Μιτσκόσκι δεν θα έρθει ποτέ στην εξουσία.

Το VMRO-DPMNE υπερασπίζεται τη θέση του ηγέτη του κόμματος όπου σύμφωνα μ’ αυτούς, η κατάργηση της συμφωνίας με την Ελλάδα δεν είναι προσωπική θέση του Μιτσκόσκι, αλλά ολόκληρου του VMRO και των πολιτών.

«Δεν είναι κάτι που λέει ο Μιτσκόσκι και δεν επιθυμεί το κόμμα, το συζητήσαμε, έχουμε πάρει θέση και δεν θα υπεκφύγουμε. Το VMRO-DPMNE δεν είναι σαν όσους είναι γνωστοί στο λαό για την αλλαγή των θέσεων τους κάθε μέρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιάνουσεφ.

Τα αλβανικά πολιτικά κόμματα δήλωσαν ομόφωνα ότι είναι αντίθετα με την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι οποιαδήποτε οντότητα που στοχεύει σε τέτοιες ενέργειες δεν θα μπορεί να βασιστεί σε κανένα αλβανικό κόμμα για εταιρική σχέση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube