Weather Icon

Ακάρ: Έτοιμος ο στρατός μας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Τουρκίας σε εσωτερικό και εξωτερικό

Ακάρ: Έτοιμος ο στρατός μας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Τουρκίας σε εσωτερικό και εξωτερικό

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Τουρκία αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι «ο στρατός μας είναι έτοιμος να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό».

Ο τουρκικός στρατός είναι «έτοιμος να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Τουρκία αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη, στο πλαίσιο της συμφωνίας Άγκυρας – Τρίπολης. 

Μιλώντας σε Τούρκος αξιωματικούς του στρατού, ο κ. Ακάρ επεσήμανε εξάλλου ότι η Τουρκία θα παραμείνει μετά βεβαιότητας στις θέσεις παρακολούθησης στη Συρία, επιβλέποντας την κατάπαυση του πυρός.

Πρόσθεσε, δε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ότι οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν εντολές να απαντήσουν σε οποιαδήποτε εχθρική πράξη.

Τσαβούσογλου: Θέλουν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε Συρία

Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απηύθυνε προειδοποίηση ενάντια σε απόπειρες δημιουργίας μιας κατάστασης στη Λιβύη παρόμοιας με εκείνης στη Συρία.

«Θέλουν να μετατρέψουν τη (σ.σ. κατάσταση στη) Λιβύη σε (σ.σ. παρόμοια κατάσταση με εκείνη στη) Συρία», τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Τσελίκ: Δεν μπορείς να φρουρείς το εθνικό σου συμφέρον μόνο στα εθνικά σου σύνορα

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ, αναφέρθηκε στην πιθανή αποστολή Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη, σε κομματική εκδήλωση στα Άδανα.

«Δεν αναζητούμε πετρέλαιο στη Λιβύη. Θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα του φιλικού και αδερφικού λιβυκού λαού», τόνισε σύμφωνα με το Anadolu.

Συμπλήρωσε, δε, πως «δεν μπορείς να φρουρείς το εθνικό σου συμφέρον αυτοπεριορισμένος στα εθνικά σου σύνορα. Πρέπει να προστατεύεις τους φίλους και συμμάχους σου».

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube