REAL TIME |

ΗΠΑ , Ιράν , Τουρκία 27 Δεκεμβρίου 2019

Έρχεται “καμπάνα”; Ο δικαστής Μπέρμαν απέρριψε το αίτημα της Halkbank να παγώσει η δίκη της για βοήθεια στο Ιράν

Έρχεται “καμπάνα”; Ο δικαστής Μπέρμαν απέρριψε το αίτημα της Halkbank να παγώσει η δίκη της για βοήθεια στο Ιράν

Μια σημαντική εξέλιξη έρχεται να προσθέσει άλλο ένα πρόβλημα στις ήδη ταραγμένες αμερικανοτουρκικές σχέσεις, τις οποίες διασώζει ο Πρόεδρος Τραμπ και ένα σημαντικό μέρος της αμερικανικής διπλωματίας, που παρεμβαίνει υπέρ της Τουρκίας, για να μην προσκοληθεί η Άγκυρα περισσότερο στη Ρωσία.

Ο περιφερειακός δικαστής Ρίτσαρντ Μπέρμαν, απέρριψε χθες το αίτημα της τουρκικής τράπεζας Halkbank να παγώσει η δικαστική διαδικασία και να κριθεί το θέμα της σε ανώτερο δικαστήριο, λέγοντας ότι “η Halkbank θα προσέλθει στο δικαστήριο και θα υποστεί τις συνέπειες της απόφασής του”.

Η αποφαση του δικαστηρίου είναι η εξής: “ Απορρίπτεται το αίτημα και οι προσπάθειες της Halkbank να καθυστερήσουν τη δίκη και να αποφύγει τη δικαστηκική διαδικασία. Η Halkbank έχει δύο επιλογές. Ή θα έλθει στο δικαστήριο των ΗΠΑ να υποβάλλει την υπεράσπισή της ή θα αρνηθεί τη διαδικασία και θα υποστεί τις συνέοειες αυτής της απόφασής της. Μια απόφαση που θα σταματούσε τη δικαστική διαδικασία, που έχει ως στόχο να αποφευχθεί η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για το σκάνδαλο των 20 δις δολαρίων σε διευκολύνσεις και δοσοληψίες της τράπεζας με το Ιράν, θα παρεμπιδίζει την γρήγορη απονομή δικαιοσύνης ”.

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Μπέρμαν είχε ορίσει ως ημερομηνία έναρξης της προδικασίας την 10η Ιανουαρίου 2020 και την άλλαξε λόγω της προφυγής της τράπεζας, ορίζοντας νέα ημερομηνία την 25η Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube