Weather Icon

Έκτακτο! Η Λιβύη επικύρωσε και θέτει σε ισχύ τη συμφωνία με την Τουρκία

Έκτακτο! Η Λιβύη επικύρωσε και θέτει σε ισχύ τη συμφωνία με την Τουρκία

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η κυβέρνηση της Λιβύης επικύρωσε τη συμφωνία και αποφάσισε να τη θέσει σε ισχύ. Όμως αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι σε ισχύ θα τεθεί και η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, που σημαίνει ότι από αύριο μπορεί να δούμε τις τουρκικές φρεγάτες να κυκλοφορούν “νόμιμα” έξι μίλια νοτίως της Κρήτης. Πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο οι αποφάσεις θα δημοσιευθούν στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης στην Τρίπολη στις αρχές του 2020.

Η αναγνωρισμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κυβέρνηση στην Τρίπολη, επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu. Όπως αναφέρει η δημοσίευση του πρακτορείο, η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης ανακοίνωσε ότι τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του μνημονίου για τη δικαιοδοσία στη θάλασσα καθώς και για τη στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από όλες τις αρμόδιες αρχές να θέσουν σε ισχύ τις διατάξεις του μνημονίου, αμέσως μετά την επικύρωσή τους.

Την είδηση δημοσιεύει και η εφημερίδα Yeni Şafak.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube