Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 24 Δεκεμβρίου 2019

Έκλεισε η φάκα για τους Τούρκους – Προς σοβαρή ήττα η Τουρκία στο Ιντλίμπ

Έκλεισε η φάκα για τους Τούρκους – Προς σοβαρή ήττα η Τουρκία στο Ιντλίμπ

Τελικά έκλεισε εντελώς η φάκα στο Παρατηρητήριο υπ’ αρ. 8 για την Τουρκία, μετά την προέλαση του στρατού της Συρίας χθες το απόγευμα, με κατεύθυνση την πόλη Μααράτ αλ Νουμάν.

Ήδη οι δυνάμεις του στρατού του Άσαντ έχουν φθάσει στα ανατολικά προάστια της πόλης και αναμένεται η περικύκλωση και η απελευθέρωσή της από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, που υποστηρίζονται ανοικτά από την Τουρκία και συγκεκριμένα από τα 12 Παρατηρητήρια που έχει εγκαταστήσει στην περιφέρεια Ιντλίμπ, με βάση τη Συμφωνία της Αστανά.

Σημειώνεται ότι τα Παρατηρητήρια αυτά, που δημιουργήθηκαν για να συμβάλλει η Τουρκία στην αποκλιμάκωση της έντασης και τον αφοπλισμό των ισλαμιστών τρομοκρατών, μετατράπηκαν σε κανονικά στρατόπεδα μέσα στο έδαφος της Συρίας, από τα οποία ο τουρκικός στρατός, αντί να αφοπλίσει, εξόπλιζε και τροφοδοτούσε με πυρομαχικά και άλλα εφόδια, τις ομάδες των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στην περιφέρεια Ινλτίμπ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας η οποία, αφού προειδοποίησε επανειλημμένως την Τουρκία να σταματήσει να υποστηρίζει τους τρομοκράτες και να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης, άρχισε επιχειρήσεις με τον στρατό της Συρίας, για την απελευθέρωση της περιφέρειας Ιντλίμπ.

Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση έγινε τον Αύγουστο, τότε που εγκλωβίστηκε το Παρατηρητήριο Νο 9 και η δεύτερη πριν από λίγες ημέρες, αποτέλεσμα της οποίας ο εγκλωβισμός του Παρατηρητηρίου Νο 8.

Ενώ ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας ήταν να παραμείνει μόνιμα ο τουρκικός στρατός στην περιοχή, για να έχει λόγο την επόμενη ημέρα στη Συρία και να επιδιώξει την αυτονόμηση και μετά την ενσωμάτωση της περιοχής στην Τουρκία,  τώρα η Άγκυρα είναι σε αδιέξοδο και εξετάζει ακόμα και την απόσυρσή της από τα Παρατηρητήρια που εγκλωβίζονται από τον στρατό της Συρίας.

Υπογραμμίζεται ότι τα εγκλωβισμένα Παρατηρητήρια-στρατόπεδα του τουρκικού στρατού, προστατεύονται περιμετρικά από δυνάμεις ρωσικής στρατονομίας, για να αποφευχθεί στρατιωτική συμπλοκή τουρκικού και συριακού στρατού.

Σ.Κ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube