Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Ρωσία 17 Νοεμβρίου 2019

Τα Su-57 είναι και καλύτερα και πιο φιλικά στον χρήστη σε σχέση με τα F-35 και F-22

Καμία σύγκριση δεν τίθεται ανάμεσα στα Su-57 και τα F-22 και το F-35 για τον Ρώσος Αρχιστράτηγος Βλαντιμίρ Ποπόφ, αφού τα πρώτα είναι πιο φιλικά στη χρήση τους, πιο αποδοτικά αλλά και πιο οικονομικά.
Τα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη Su-57 είναι και πιο φιλικά στον χειρισμό τους αλλά και αποδοτικότερα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα αμερικανικά F-35 και F-22.

O Ρώσος Αρχιστράτηγος Βλαντιμίρ Ποπόφ δήλωσε, το Σάββατο (16/11), πως το F-22 είναι πολύ ακριβό και χρειάζεται πολλές βελτιώσεις, ενώ το F-35 είναι υπερφορτωμένο με εξελιγμένες τεχνολογίες που δυσκολεύουν τη λειτουργία του. Το Su-57, από την άλλη, μπορεί να φτάσει τις ταχύτητες Mach χωρίς καύση και έχει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών.

Το F-35 Lightning II και το F-22 Raptor έχουν σχεδιαστεί από την Lockheed Martin και χρησιμεύουν ως τα νεότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς στον αμερικανικό στρατό.
Η παραγωγή των F-22 έχει τερματιστεί από το 2011, με μόλις 195 αεροσκάφη να έχουν κατασκευαστεί. Το πρόγραμμα των F-35, από την άλλη παραμένει ενεργό και οι παραδόσεις στον αμερικανικό στρατό εκτείνονται μέχρι το 2037.
Ωστόσο, το ρωσικό αεροσκάφος αναμένεται να κοστίσει μόνο το 40% της τιμής του αμερικανικού αεριωθούμενου αεροσκάφους, δηλαδή περίπου 40 έως 45 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροπλάνο σε σύγκριση με το F-35, το οποίο κοστίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το έτσι ως πιο ενδιαφέρουσα επιλογή για αγορές που δεν έχουν δικά τους μαχητικά πέμπτης γενιάς.
Σύμφωνα με το «National Interest», τα Su-57 θα μπορούσε να αγοραστεί από την Κίνα, την Ινδία, τη Μιανμάρ, την Αλγερία και την Τουρκία – ειδικά αφού οι ΗΠΑ απέπεμψαν την Άγκυρα από το πρόγραμμα F-35.
Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube