REAL TIME |

Weather Icon

Πεντάγωνο: Στους (εχθρούς της Τουρκίας) Κούρδους της Συρίας (SDF) τα έσοδα από τις συριακές πετρελαιοπηγές

EPA/MICHAEL REYNOLDS
Τη διαβεβαίωση ότι τα έσοδα από τις πετρελαιοπηγές στη βορειοανατολική Συρία θα καταλήξουν στους συμμάχους της Ουάσιγκτον, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, έδωσε σήμερα το αμερικανικό Πεντάγωνο.
«Τα έσοδα αυτά δεν πηγαίνουν στις ΗΠΑ, πηγαίνουν στους SDF» είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν.

Στόχος είναι να «δοθεί στους Κούρδους της περιοχής, τις δυνάμεις των SDF μια πηγή εσόδων και η δυνατότητα να ενισχυθούν στην στρατιωτική εκστρατεία τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Στόχος είναι, λοιπόν, να εμποδίσουμε το Ισλαμικό Κράτος να έχει πρόσβαση εκεί και να επιτρέψουμε στους Κούρδους και στους SDF να ελέγχουν» το πετρέλαιο.
Όταν η τζιχαντιστική οργάνωση ήλεγχε τα κοιτάσματα πετρελαίου το 2015 έβγαζε 45.000 βαρέλια την ημέρα, με έσοδα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως, χρήματα που τη βοήθησαν να χρηματοδοτήσει τις επιθέσεις της στη χώρα και το εξωτερικό, υπενθύμισε ο αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο αντιναύαρχος Ουίλιαμ Μπερν. «Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να επαναληφθεί» υπογράμμισε.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube