Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 7 Νοεμβρίου 2019

Βίντεο: Ο ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος RS-24 Yars μεταφέρεται σε υπόγεια πυραυλική βάση

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, που δείχνει τη μεταφορά του πανίσχυρου βαλλιστικού πυραύλου, RS-24 Yars, σε νέα υπόγεια πυραυλική βάση στη δυτική Ρωσία.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο κυκλοφόρησε από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, που παρουσιάζει τη μεταφορά ενός βαλλιστικού πυραύλου, RS-24 Yars, σε νέα υπόγεια πυραυλική βάση στη δυτική Ρωσία.
Ο RS-24 Yars χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εδώ και περίπου 10 χρόνια και είναι ένα από τα πιο ισχυρά πυρηνικά όπλα του ρωσικού στρατού. Ο συγκεκριμένος Yars στο βίντεο, έχει βάρος σχεδόν 50 τόνους και βεληνεκές 12.000 χιλιόμετρα.
Στο βίντεο παρακολουθούμε την ακριβή διαδικασία που εφαρμόζεται για τη τοποθέτηση του πυραύλου στο σιλό.
Ο RS-24 Yars μπορεί να εξουδετερώσει κάθε αντιπυραυλικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Aegis Ashore ABM των ΗΠΑ που βρίσκονται σε στρατιωτικές βάσεις στην Πολωνία και στη Ρουμανία. Φέτος, η Ρωσία ανακοίνωσε πως έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον 109 Yars στις πυρηνικές της δυνάμεις.
Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube