Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ινδία , Ρωσία 23 Νοεμβρίου 2019

Rostec: Η Ρωσία θα τηρήσει το συμβόλαιο για παράδοση S-400 στην Ινδία

© Sputnik / Igor Zarembo
Μέσα στο 2025 αναμένεται η παράδοση των ρωσικών S-400 στην Ινδία, σύμφωνα με τα έκανε γνωστά σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec.
Τη δέσμευση της Ρωσίας να εκπληρώσει το συμβόλαιό της για την παράδοση του συστήματος αεράμυνας S-400 στην Ινδία το 2025, διεμήνυσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec, Σεργκέι Τσεμεζόβ, καθώς όπως σημείωσε η Μόσχα έχει λάβει ήδη προκαταβολή

«Η προκαταβολή έχει πραγματοποιηθεί. Δεν θέλω να καθορίσω το ακριβές ποσό, αλλά έχουμε ήδη λάβει προκαταβολή. Έχουμε ήδη δρομολογήσει την παραγωγή, οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και τα πάντα θα γίνουν σε συμφωνία με τον σχεδιασμό. Το συμβόλαιο αναμένεται να εκπληρωθεί το 2025», επεσήμανε ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στη διάρκεια έκθεση στο Ντουμπάι. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 η Ρωσία και η Ινδία υπέγραψαν συμβόλαιο ύψους 5,43 δισ. δολ. για την πώληση πέντε S-400, παρά τις απειλές από μέρους των ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος οποιασδήποτε χώρας αγοράσει το σύστημα αεράμυνας από τη Ρωσία. 

Όπως έγινε γνωστό, χθες, από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας, αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας, με τη Μόσχα να βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ριάντ για τους όρους μιας συμφωνίας που υπέγραψαν το 2017 οι δύο πλευρές για την παράδοση των ρωσικών S-400 στη Σαουδική Αραβία.
Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube