Weather Icon
Γενικά θέματα , ΠΦΑ 26 Νοεμβρίου 2019

Ποιoν προστάτευε το Τείχος

Ποιoν προστάτευε το Τείχος
Το Τείχος του Βερολίνου δεν προοριζόταν να σταματήσει τανκς, αλλά ανθρώπους. Ο ισχυρισμός του ΚΚΕ είναι ότι το Τείχος προστάτευε την Ανατολική Γερμανία που κινδύνευε από μία νατοϊκή επίθεση.


Η αφίσα δημιουργεί έκπληξη, ακόμη και αν πρόκειται για το ΚΚΕ: «30  χρόνια από την “πτώση” του προστατευτικού-αντιφασιστικού τείχους του Βερολίνου». Στην αφίσα η Δυτική Γερμανία έχει μαζί το σήμα του ΝΑΤΟ και τον αγκυλωτό σταυρό. Δηλαδή η Δυτική Γερμανία ήταν ένα ναζιστικό κράτος; Δεν θυμάμαι ποτέ το ΚΚΕ να υποστήριζε κάτι τέτοιο.
Ο ισχυρισμός του ΚΚΕ είναι ότι το Τείχος προστάτευε την Ανατολική Γερμανία που κινδύνευε από μία νατοϊκή επίθεση. Όμως το Τείχος αποτελούταν στο μεγαλύτερο μέρος του από λεπτές όρθιες πλάκες μπετόν και συρματοπλέγματα. Οι πλάκες αυτές δεν ήταν οχυρωματικά έργα. Τη νύχτα της πτώσης το πλήθος τις ταρακουνούσε και μετά τις έριξε με τα χέρια. Το Τείχος δεν προστάτευε από στρατιωτική επίθεση καθώς ήταν πολύ εύκολο για τα τεθωρακισμένα και τα κανόνια των δυτικών να το γκρεμίσουν σε λίγα λεπτά.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube