Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ινδία , Ρωσία 24 Νοεμβρίου 2019

Δείτε πώς εκτινάσσονται πιλότοι από φλεγόμενο μαχητικό τζετ MiG 29 – Βίντεο

Απίστευτη ψυχραιμία κι αυταπάρνηση επέδειξαν οι δύο πιλότοι ενός μαχητικού αεροσκάφος MiG-29, όταν ο δεξιός κινητήρας του αεροσκάφους έπιασε φωτιά, εξαιτίας πουλιού.
«Περί τις 11:45 το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, ένα διθέσιο MiG εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας όταν αντιμετώπισε σμήνος πουλιών, αμέσως μετά την απογείωση στην αεροπορική βάση, στην Νταμπολίμ Γκόα. Ο πιλότος εντόπισε ότι η αριστερή μηχανή είχε σβήσει και η δεξιά είχε πιάσει φωτιά», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της επαρχίας, της Νότιας Γκόα, στην Ινδία.

«Οι προσπάθειες να επαναφέρουν το αεροσκάφος ήταν ανεπιτυχείς, εξαιτίας της βλάβης και το χαμηλού ύψους. Ο κυβερνήτης έδειξε ψυχραιμία και κατεύθυνε το μαχητικό μακριά από κατοικημένες περιοχές και οι δύο πιλότοι κατόρθωσαν να εκτιναχτούν με ασφάλεια», τόνισε ο επικεφαλής των διασωστών, Αγίτ Ρόι.

Να σημειώσουμε ότι και οι δύο πιλότοι προσγειώθηκαν με ασφάλεια και από την πτώση του αεροσκάφους στο έδαφος δεν απειλήθηκαν ζωές ή περιουσίες, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, India Today.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube