REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Τουρκία 28 Νοεμβρίου 2019

Guardian: Πώς η Βρετανία «έκανε» την Τουρκία υπερδύναμη στα drones

Guardian: Πώς η Βρετανία «έκανε» την Τουρκία υπερδύναμη στα drones

Του Γιάννη Μαντζίκου
Η Άγκυρα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε κρίσιμη τεχνολογία για την ανάπτυξη οπλισμένων drones με τη βοήθεια βρετανικής εταιρείας, αποκαλύπτει ο Guardian. Με τον τρόπο αυτό παρέκαμψε την απαγόρευση των ΗΠΑ σε τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιθετικά drones.
Παρόλο που σήμερα τα τουρκικά Bayraktar TB2 κατασκευάζονται από μια τουρκική εταιρεία, δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ποτέ, χωρίς το σύστημα πυραύλων Hornet, το οποίο σχεδιάστηκε και διατέθηκε  σε τουρκικά χέρια από την EDO MBM Technology, η οποία βρίσκεται στα περίχωρα του Μπράιτον, κάπου γύρω στο 2015 αναφέρει το δημοσίευμα. Η EDO πατεντάρισε την τεχνολογία της στη Βρετανία το 2014 και στην ΕΕ και την Τουρκία το επόμενο έτος. Το ότι εδρεύει στη Βρετανία και όχι στις ΗΠΑ της δίνει βέβαια τη δυνατότητα για εξαγωγή του υποσυστήματος χωρίς τους αμερικανικούς περιορισμούς.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube