Weather Icon
Γενικά θέματα , Ιράν 24 Νοεμβρίου 2019

Gatestone Institute: Οι κυρώσεις Trump οδηγούν με ακρίβεια το ιρανικό καθεστώς σε χρεοκοπία

Gatestone Institute: Οι κυρώσεις Trump οδηγούν με ακρίβεια το ιρανικό καθεστώς σε χρεοκοπία
Oι εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης μειώθηκαν σε λιγότερο από 200.000 βαρέλια την ημέρα, γεγονός που αντιπροσωπεύει μείωση κατά περίπου 90%

Οι κυρώσεις, που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump στο Ιράν, αποδείχθηκαν αποτελεσματικές και ασκούν σημαντική πίεση στους κυβερνώντες μουλάδες του Ιράν και στην ικανότητα χρηματοδότησης των τρομοκρατικών τους ομάδων, σημειώνει σε ανάλυσή του το Gatestone Institute.Προτού το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του Ιράν, η Τεχεράνη εξήγαγε πάνω από δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Επί του παρόντος, οι εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης μειώθηκαν σε λιγότερο από 200.000 βαρέλια την ημέρα, γεγονός που αντιπροσωπεύει μείωση κατά περίπου 90% στις εξαγωγές πετρελαίου.
Το Ιράν έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου και το τέταρτο μεγαλύτερο αποθεματικό αργού πετρελαίου παγκοσμίως και η πώληση αυτών των πόρων αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% των εξαγωγικών εσόδων του.
Ως εκ τούτου, η Ισλαμική Δημοκρατία εξαρτάται ιστορικά από τα έσοδα από το πετρέλαιο για να χρηματοδοτήσει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή και να υποστηρίξει τρομοκρατικές ομάδες.
Ο προϋπολογισμός που παρουσίασε το Ιράν το 2019 ανερχόταν σχεδόν στα 41 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το καθεστώς αναμενόταν να προσποριστεί περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια από τα πετρελαϊκά έσοδα.
Αυτό σημαίνει ότι περίπου το ήμισυ των κρατικών εσόδων του Ιράν προέρχεται από την εξαγωγή πετρελαίου σε άλλα κράτη.

Για τη συνέχεια bankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube