REAL TIME |

Weather Icon

Στρατηγικά και «έξυπνα» όπλα ζητά η Ελλάδα για τα F-16 Viper: Tο πρωτότυπο στην ΕΑΒ

Η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών από το Advance επίπεδο των F-16, να περάσει στην εποχή των VIPER. Ταυτόχρονα δεν σταματούν οι συζητήσεις επέκτασης της οπλικής φαρέτρας, με νέα όπλα ικανά να σταματούν από πολύ μεγάλες αποστάσεις τις απειλές.

  • Σκληρό διαπραγματευτικό αλλά όχι ανατολίτικο είναι το παζάρι που γίνεται με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Αθήνα πλέον και μετά την επισφράγιση της αμυντικής συνεργασίας, ως αξιόπιστος σύμμαχος δικαιούται να ζητά (όχι υπό τη μορφή δωρεάς) να αυξήσει την θωράκισή της και την αποτρεπτική της ισχύ.

Οι νέες «Οχιές» θέλουν οι αεροπόροι να είναι εφοδιασμένες με παραπανίσιο δηλητήριο, έτοιμο για όλα.
Ζητούν JASSM AIM-158 για τα VIPER
JASSM AIM-158, είναι η ονομασία του πυραύλου μακρού βεληνεκούς όπου όλες οι χώρες που πετούν με F-16 κι έχουν απέναντί τους S-400, το έχουν στην φαρέτρα τους.

  • Είναι πρόκληση ασφάλειας οι S-400 στην περιοχή μας αυτή τη στιγμή, δημιουργούνται συνθήκες αποσταθεροποίησης, απειλεί όχι μόνο τις συμμαχικές πτήσεις διότι δεν υπάρχει σύστημα αναγνώρισης, αλλά απειλεί και την πολιτική αεροπορία.

Η Τουρκία ή καλύτερα ο Ταγίπ Ερντογάν τα έχει βρει με τον Πλανητάρχη Ντόναλτ Τράμπ, όχι όμως με την Αμερική, και παραμένει απρόβλεπτος παράγοντας, ως «επιβάτης σε δυο βάρκες».

  • Η Ελλάδα είναι, ο κατ’ ομολογία των ίδιων των Αμερικανών, αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ο πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Άρα πρέπει να είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει αυτή την απειλή, όπως έχουν πράξει και οι υπόλοιπες χώρες που έχουν απέναντί τους S-400, τα οποία παραχώρησε η Μόσχα στην Άγκυρα για να σπάσει τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube