Weather Icon
Γερμανία , Εξοπλισμοί , Ισπανία 11 Νοεμβρίου 2019

Γερμανικά και ισπανικά Eurofighter θα αποκτήσουν ραντάρ AESA

Η Γερμανία ετοιμάζεται από κοινού με την Ισπανία να εξοπλίσει τα νεότερα μαχητικά Eurofighter με ραντάρ AESA.
Όπως αναφέρει το «Forecast International», το πρόγραμμα είναι στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων μεταξύ Γερμανίας και NETMA (NATO Eurofighter and Tornado Management Agency) και υπάρχει ελπίδα ότι το συμβόλαιο θα υπογραφεί πριν το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2020.

Correction: Big radar news from Manching as Airbus reveal that Germany will equip AESA E-SCAN radars to Tranche 2/3 Eurofighters. Spain also on board to get AESA into hands of Typhoon pilots.


Προβολή εικόνας στο Twitter




Σύμφωνα με το «FlightGlobal», η Γερμανία θέλει να εγκαταστήσει το νέο ραντάρ E-Scan Mk1, που αναπτύσσεται από την κοινοπραξία Euroradar, σε 110 Eurofighter Tranche 2/3, ενώ η Ισπανία σχεδιάζει αρχικά την τοποθέτησή του σε 19 Eurofighter Tranche 3. Τα πρώτα αεροσκάφη θα μπορούσαν να επανέλθουν σε υπηρεσία το 2022. Το Κουβέιτ και το Κατάρ θα λάβουν μαχητικά με το E-Scan Mk1A. Τέλος, για το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτυχθεί η έκδοση Mk2, η οποία θα είναι βελτιστοποιημένη σε καθήκοντα Ηλεκτρονικού Πολέμου, ώστε τα Eurofighter να συμπληρώνουν τα F-35 σε επιχειρήσεις.
ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube