Weather Icon
Ισλάμ , Τουρκία , Τρομοκρατία 8 Νοεμβρίου 2019

DW : Η Τουρκία και το Ισλαμικό Κράτος

DW : Η Τουρκία και το Ισλαμικό Κράτος

Ποιες είναι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος; Η αντιπολίτευση επιρρίπτει στην κυβέρνηση ότι είναι στενές. Υποτίμησε η κυβέρνηση τον ισλαμιστικό κίνδυνο μέχρι σήμερα;
Όταν την προηγούμενη εβδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπανγκτάντι έπεσε νεκρός από τα πυρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, η ανακούφιση ήταν μεγάλη στη Δύση. Στα τουρκικά ΜΜΕ όμως η απορία ήταν μεγάλη. Πώς ήταν δυνατόν ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο να βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα; Σε μια περιοχή όπου η επιρροή της Άγκυρας είναι μεγάλη. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, στην περιοχή διέμενε και η 65χρονη αδελφή του περιβόητου τρομοκράτη. Μόλις έξι χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube