REAL TIME |

Weather Icon

DW: Άσαντ, Πούτιν, Ερντογάν στη Συρία… και η Ευρώπη πού είναι;

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, με τον Ερντογάν και τον Πούτιν να «μοιράζουν» το βόρειο τμήμα της Συρίας σαν να ήταν «σουλτάνος» και «τσάρος» ενώ ο Άσαντ συνεχίζει να υπερασπίζεται την εξουσία του, εστιάζει σε σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως παρατηρεί, «όσα συμβαίνουν στη Συρία τη δεδομένη στιγμή, πρέπει να παραξενέψουν την Ευρώπη: αυτόν τον τύπο κυνικής πολιτικής ισχύος τον έχει αφήσει πίσω της. Πλέον η Ευρώπη δεν μπορεί να γυρίσει απλά την πλάτη στη Συρία. Ήδη η ανθρωπότητα έχει κληθεί να προσπαθήσει να μετριάσει τον πόνο των απλών ανθρώπων, στις πλάτες των οποίων άλλοι παίζουν παιχνίδια εξουσίας. Ειδικά η Ευρώπη επηρεάζεται από την όλη κατάσταση, όταν αναδύεται ένα νέο προσφυγικό ρεύμα ή όταν οι τζιχαντιστές ανενόχλητοι μέσα στη δίνη του πολέμου μπορούν να σχεδιάσουν νέα χτυπήματα».

Σε άλλο σημείο, το σχόλιο σημειώνει ότι «η Συρία για πολλά χρόνια ακόμη θα συνεχίσει να φέρνει την ευρωπαϊκή (και τη γερμανική) εξωτερική πολιτική στα όρια του τι είναι πολιτικά δικαιολογημένο και ηθικά ανεκτό», ενώ αναφορικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει μελλοντικά η ΕΕ απέναντι στον Άσαντ και στην ανοικοδόμηση της Συρίας διαπιστώνει πως «όποιος θέλει να ασκήσει επιρροή στον Άσαντ, θα πρέπει να μιλά τη γλώσσα του. Ο Πούτιν το κάνει αυτό, το ίδιο και ο Ερντογάν. Αλλά αυτή δεν είναι η γλώσσα της Ευρώπης. Δεν θα πρέπει η Ευρώπη να μπερδέψει τη ρεαλπολιτίκ με τους ευσεβείς πόθους».
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube