Weather Icon

Συρία: Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα Bradley «φυλάνε» τις πετρελαιοπηγές

Συρία Bradley
Αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα και στρατεύματα πεζικού έφτασαν στην ανατολική Συρία ως μέρος μιας νέας αποστολής για να υπερασπιστούν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου από το να πέσουν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.
Περισσότεροι από 500 στρατιώτες και πολλά τεθωρακισμένα M2A2 Bradley αποτελούν μέρος της νέας δύναμης που ανακοινώθηκε πως θα μεταβεί στη Συρία μόλις τρεις εβδομάδες μετά την «απαίτηση» του Προέδρου Τραμπ να «γυρίσουν οι στρατιώτες σπίτι τους».

Ο Αμερικανικός στρατός «τράβηξε» 1.000 στρατιώτες από τη Συρία, αφήνοντας των Ερντογάν να εισβάλει ανενόχλητος. Παρόλα αυτά αποφάσισε να διατηρήσει «ένα μικρό αποτύπωμα» δυνάμεων στη νότια Συρία στο At Tanf Garrison «για να συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια σε ό,τι έχει απομείνει από το ISIS» και να προστατεύσει τα πετρέλαια.
Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο πραγματικός λόγος για τη διατήρηση της παρουσίας των στρατευμάτων είναι να αποτρέψουν τις αποστολές όπλων του Ιράν μέσω της κεντρικής οδού που περνάει από τη Συρία, συνδέοντας το Ιράν με τη Μεσόγειο.
Όπως μεταδίδουν οι «Military Times», τα Bradley προήλθαν από μονάδα της Εθνοφρουράς στην Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, αλλά μέχρι τώρα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους. Σύμφωνα με αναλυτές, οι αμερικανικές ενισχύσεις έχουν επίσης στόχο να αποθαρρύνουν τη ρωσική και συριακή προέλαση, με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ να δηλώνει τη Δευτέρα ότι Μόσχα και Δαμασκός δεν θα αποκτήσουν κυριαρχία στις πετρελαιοπηγές.

OIR Spokesman Col. Myles B. Caggins III


@OIRSpox


.@USArmy troops in 4-118th Infantry Regiment, @30thabct, @NCNationalGuard attached to the 218th Maneuver Enhancement Brigade, @SCNationalGuard, load M2A2 Bradley Fighting Vehicles to support the @CJTFOIR mission in Deir ez Zor, Syria.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες από: Military Times, ABC news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube