REAL TIME |

Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Διαφθορά 13 Νοεμβρίου 2019

Προανακριτική – Κ. Φρουζής: Τι είπε στο α΄ μέρος της κατάθεσής του – Απαντά σε ερωτήσεις την Πέμπτη

Διάρκειας 40 λεπτών ήταν η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, πρώην αντιπροέδρου της Novartis, ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Η εξέτασή του θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη, καθώς δεν του υποβλήθηκαν ερωτήσεις.
Κατά την πρώτη αυτή κατάθεσή του, ο κ. Φρουζής ευχαρίστησε την επιτροπή που του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει, δεδομένου, όπως είπε, ότι, ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσει. Αντιθέτως, προσεκλήθη σε άτυπη συνάντηση με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, όπου, παρουσία δύο επίκουρων εισαγγελέων, του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, είναι το πρώτο πρόσωπο που κλήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis δεν έχει κληθεί σε κατάθεση, ενώ αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τα 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Τα μέλη της ειδικής επιτροπής προσδοκούν η κατάθεσή του να φωτίσει πράξεις της εισαγγελίας Διαφθοράς, και αν αυτές είχαν χαρακτηριστικά πίεσης, όπως αντίστοιχα έχει καταθέσει ο Νίκος Μανιαδάκης. Αναμένεται επίσης να ερωτηθεί, εάν υπήρξαν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε πρώτη φάση.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, χωρίς να έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει ο κ. Φρουζής γι’ αυτό το θέμα» ανέφερε νωρίτερα απόψε πηγή της επιτροπής και τόνιζε ότι «δεν δικαιολογείται αυτός ο χειρισμός από εισαγγελικό λειτουργό».
Εκ των πραγμάτων, ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα ερωτηθεί ποια πολιτικά πρόσωπα είχε συναντήσει και ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με πολιτικά πρόσωπα. Αναμένεται να ερωτηθεί για τη νομοθεσία που ίσχυε την περίοδο για την οποία διενεργείται έλεγχος, αλλά και για τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube