Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Νοεμβρίου 2019

Αντ. Φώσκολος : Πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης – Εθνικό Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας – Ινστιτούτο του Καναδά,  ο Αντώνης Φώσκολος μιλώντας στον 98.4, τόνισε ότι ο πλούτος του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης είναι αμύθητος και μπορεί να αναγορεύσει τα ΕΛ.ΠΕ σε βασικό κορμό ανάπτυξης της χώρας, αφού οι ποσότητες αυτές μπορούν να λύσουν το ενεργειακό ζήτημα της Ε. Ε. για τα επόμενα 70 χρόνια.
Όπως είπε οι διαρροές της κλειστής σύσκεψης με τις ανακοινώσεις εκτιμήσεων από τα ΕΛ.ΠΕ, είναι υπαρκτές, το ερώτημα είναι γιατί με τέτοια δεδομένα φυσικού πλούτου που διαρκώς θα αποκαλύπτονται, η κυβέρνηση ετοιμάζεται ουσιαστικά να χαρίσει τα ΕΛ.ΠΕ σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία.
Ο  Αντώνης Φώσκολος κάλεσε τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη να μη προχωρήσει στο ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ,  ιδίως τώρα που μόνο σύμπτωση δεν είναι ο υπολογισμός των 280 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε έναν μόνο από τους 16 ανάλογους στόχους νότια της Κρήτης, ποσότητα που κι ο ίδιος είχε  ανακοινώσει στον ίδιο ακριβώς αριθμό πριν από 6 χρόνια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube