Weather Icon

Προσοχή!!! Αυτό δεν είναι τυχαίο – Κάποιοι έδωσαν και δίνουν το “δικαίωμα” στην Τουρκία να διαπράττει αυτές τις αθλιότητες

Οργή της Άγκυρας: Η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ελλάδα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία.
Την οργή της Τουρκίας προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Αρμενία.
Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε τα εξής: «Η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς – προς την Τουρκία – κύκλους και απόψεις, και βλέπουμε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη στάση τους».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θηρωηδίες που έκανε η Ελλάδα στους Τούρκους και τους υπόλοιπους Οθωμανούς, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους στην περιοχή, κατά τη διάρκεια ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και μετέπειτα».

«Σήμερα η Ελλάδα υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην “τουρκική μειονότητα” και φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες, επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές» έσπευσε να καταγγείλει, παράλληλα, όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Και κατέληξε: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η υποστήριξη ενεργειών εναντίον της χώρας μας δεν θα παράσχει κανένα όφελος στην Ελλάδα. Καλούμε την Ελλάδα να πράξει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος προώθησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνη της γειτονικής χώρας προκλήθηκε από την επίσημη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Αρμενία. Κατά τη διάρκειας του ταξιδιού αυτού, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
© SPUTNIK / ANDRANIK GHAZARYAN
Ο Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει από το 1996.
Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube