Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 21 Νοεμβρίου 2019

Τούρκος δικηγόρος της γερμανικής πρεσβείας στην Άγκυρα κατηγορείται για κατασκοπεία

Ένας δικηγόρος που εργάζεται για τη γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα συνελήφθη τον Σεπτέμβρη, δήλωσε πηγή του υπουργείου εξωτερικών της Γερμανίας, χαρακτηρίζοντας ακατανόητο το μέτρο των τουρκικών αρχών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε μία περίοδο που οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία, η οποία φιλοξενεί τρία εκατομμύρια τούρκων και γερμανών πολιτών τουρκικής καταγωγής, γνωρίζουν ξανά εντάσεις, εξαιτίας της πρόσφατης τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία αλλά και εξαιτίας της απειλής της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα αφήσει νέα κύματα προσφύγων από τη Συρία να περάσουν στην Ευρώπη.
«Η κράτησή του είναι ακατανόητη για εμάς» δήλωσε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών. Οι αρχές της Γερμανίας εργάζονται «εντατικά» για να «αρθούν οι κατηγορίες» σε βάρος του νομικού συμβούλου της πρεσβείας στην Άγκυρα και να αφεθεί ελεύθερος, πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε το Σπίγκελ, ο δικηγόρος προσέφερε βοήθεια στην πρεσβεία στις έρευνές της για τους τούρκους πολίτες που υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στη Γερμανία και το βαρύνουν υποψίες για κατασκοπεία
Γερμανοί αξιωματούχοι «φοβούνται ότι ευαίσθητα δεδομένα και ολόκληροι φάκελοι έως και 50 αιτούντων άσυλο έχουν πέσει στα χέρια της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, μεταξύ των οποίων κούρδοι ακτιβιστές και οπαδοί του του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ», σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού.
Πηγή: philenews / sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube