Weather Icon

Κ. Μαυρίδης: Στην Κύπρο κρίνεται η ύπαρξη και αξιοπιστία της ΕΕ

Παρέμβαση στη συζήτηση με θέμα «Δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας εντός των υδάτων της Ευρ. Ένωσης στην Αν. Μεσόγειο» είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) ενώπιον της κ. Μογκερίνι, Αντιπροέδρου της Επιτροπής και Ύπατης Εκπροσώπου της EE για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στη παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης επεσήμανε τα εξής:  «Οι παρανομίες της Τουρκίας στα ύδατα της ΕΕ δεν αποτελούν επίθεση μόνο κατά της Κύπρου. Είναι ουσιαστικά επίθεση κατά της Ευρώπης. Επίθεση, όχι μόνο στα ύδατα μας, αλλά επίθεση κατά των κανόνων που διέπουν την ύπαρξη της ΕΕ και απαιτούν τον απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου». Και απευθυνόμενος προς την κ. Μογκερίνι  σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε μαζί μου».

Ο κ. Κ. Μαυρίδης συνέχισε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Απέναντι λοιπόν, σε αυτή τη νεο-οθωμανική επεκτατική Τουρκία, στην Κύπρο κρίνεται επί της ουσίας η αξιοπιστία της ΕΕ να προασπιστεί την ίδια την ύπαρξή μας ως ΕΕ. Μπορούμε να συντρίψουμε την οικονομία του Ερντογάν. Μπορούμε να επιβάλουμε απαγόρευση πώλησης όπλων και πολλά άλλα»

Καταλήγοντας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής σημείωσε: «Γι’ αυτό, αγαπητή κ. Μογκερίνι, σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε μέχρι τώρα, αλλά σε εσάς επενδύουμε για πολύ περισσότερα. Επειδή, επαναλαμβάνω ότι, στην Κύπρο κρίνεται η αξιοπιστία για την ύπαρξη της ΕΕ και των αξιών που πιστεύουμε όλοι μας».
 

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube