Weather Icon

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ ζήτησαν κεφάλαια από τους Άραβες, για να οικοδομήσουν κουρδικό κράτος – Το ΡΚΚ πρέπει να συμμετέχει στις συνομιλίες

Σημαντικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, με κυριότερα σημεία τα περί ίδρυσης κουρδικού κράτους, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, αλλά και την άποψη ότι το ΡΚΚ, που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, θα πρέπει να συμμετέχει στην Επιτροπή Συντάγματος της Συρίας και στον πολιτικό διάλογο για την επόμενη μέρα στη Συρία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε ότι οι ΗΠΑ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα πετρέλαια της ανατολικής Συρίας, με στόχο να αποσπασουν την περιοχή και να οικοδομήσουν εκεί ένα κουρδικό κράτος, με την οικονομική υποτήριξη των αραβικών κρατών του Κόλπου της Βασόρας.
Ο Λαβρόφ, που μίλησε στο Φόρουμ Ειρήνης των Παρισίων, είπε: 

“Οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ιδρύσουν ένα κράτος ανατολικά του Ευφράτη. Γι’ αυτό έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τα πετρέλαια της ανατολικής Συρίας. Με τα έσοδα θέλουν να χτίσουν ένα κράτος, με κορμό της Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, τις Δυνάμεις Λαικής Άμυνας (YPG) και τις άλλες κουρδικές δυνάμεις, ενώ ζητούν επενδύσεις από τα κράτη του Κόλπου στην περιοχή αυτή”.
Ο Λαβρόφ είπε ότι είναι κάθετα αντίθετος με τις πρωτοβουλίες της Ουάσιγκτον για την ανοικοδόμησης της περιοχής και ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει απαγορεύσει τη συμμετοχή στα έργα ανοικοδόμησης της χώρας των μελών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των συμμάχων τους στην περιοχή. 
Όσον αφορά τους Κούρδους, ο λαβρόφ ζήτησε να συμμετέχουν στον πολιτικό διάλογο με τη Δαμασκό και να είναι συνεπείς.
Τέλος, αναφερόμενος στη λύση που πρέπει να βρεθεί για τη Συρία, είπε: 
“Η λύση στη Συρία μπορεί να επιτευχθεί με εξασφάλιση των συμφερόντων όλων των εθνικών ομάδων της χώρας. Οι Κούρδοι εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Συντάγματος, όμως δεν εκπροσωπείται το ΡΚΚ, που εκφράζει το άλλο μέρος των Κούρδων.  Γνωρίζετε τις απόψεις της Τουρκίας για το ΡΚΚ. Αυτή η απόφαση θα είναι εξ ολοκλήρου πολιτική. Θα πρέπει να επεξεργαστούμε την ιδέα της ακεραιότητας της Συρίας και να συνέλθουν όλα τα μέρη για μια συμφωνία. Η Επιτροπή Συντάγματος γι’ αυτό συγκροτήθηκε”.
Πηγή: internethaber

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube