REAL TIME |

Weather Icon

Κρούει το καμπανάκι ο Μάζης: «Κύπρος, Αιγαίο και Θράκη επόμενο πιάτο στο μενού της Τουρκίας»

Κρούει το καμπανάκι ο Μάζης: «Κύπρος, Αιγαίο και Θράκη επόμενο πιάτο στο μενού της Τουρκίας»

Το εμπορικό άνοιγμα του Αρκτικού κύκλου, οι ΑΟΖ και η επανατοποθέτηση των παικτών ισχύος , ίσως να οδηγεί εκτός από την ανάδυση δυνάμεων όπως η Κίνα και η Ρωσία και σε ετερόκλητες συνεργασίες, μεταξύ για παράδειγμα των ΗΠΑ με την Ρωσία, λέει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 .
Ο ίδιος έκανε λόγο για αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με συστημικό παράγοντα αναταραχής την Τουρκία. Ο Ιωάννης Μάζης μίλησε ακόμη για τις εσωτερικές συγκρούσεις και ανακατατάξεις σε ΗΠΑ και Βρετανία, καθώς και σε αντικρουόμενα συμφέροντα εντός της ΕΕ, παράγοντες που επίσης δρουν αποσταθεροποιητικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δυστυχώς για τη Δύση, η Ρωσία εξελίσσεται σε έντιμο συνομιλητή των πάντων. Αν η ΕΕ δεν απαντήσει στον πλήρη ευτελισμό της Συνθήκης της Λωζάννης, τότε το επόμενο πιάτο στο μενού της Τουρκίας θα είναι η Κύπρος, το Αιγαίο και η Θράκη ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας άμεση εξοπλιστική θωράκιση ναυτικά και ενεργοποίηση του δόγματος ενιαίου χώρου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube