Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Νοεμβρίου 2019

Αν μας πάρουν χαμπάρι, τι γίνεται κ. Μητσοτάκη;

Του Γιώργου Κράλογλου 
Παλεύουμε 60 χρόνια για λύση στην κρατική ζάχαρη, 70 για την ΔΕΗ και 30 για τα λαθραία. Οι προσκλήσεις σε  παραλήδες συνταξιούχους μας μάραναν… 
Ας τα πάρουμε ένα- ένα και λιανά, όχι για να κλάψουμε την μοίρα μας, αυτό το κάνουμε κάθε μέρα , αλλά για το αστείο της υπόθεσης. Και για να δούμε ότι στον τόπο αυτό, μόνο τσαλαβουτάμε… Τίποτε άλλο. 
Το 1960 η ΑΤΕ, που δεν ήταν τίποτε άλλο από το “ταμείο” κομματικών ρουσφετιών, χώρος και χορός προσλήψεων κομματικών και “πυροσβεστική” για το “κάψιμο” και το “τσαλάκωμα” των κυβερνήσεων, έστησε  ως θυγατρική (στην φαυλότητα και στα ρουσφέτια) την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.  Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν με τα εγκαίνια, με κομματικές διοικήσεις να πηγαινοέρχονται και να ξοδεύουν τα λίγα έως το τίποτα από τα κέρδη.
Μετά από 46 χρόνια κρατικού μονοπωλίου στην ζάχαρη, το 2006, καταλάβαμε (πώς το πάθαμε…) ότι δεν πάει άλλο και ότι κάτι πρέπει να γίνει. Και έγινε  το μόνο που ξέραμε. Για 14 χρόνια και η ΕΒΖ (μαζί με ναυπηγεία, λιπάσματα, νικέλια και άλλα κρατικά χάλια) φορτώθηκε στις πλάτες και στις τσέπες του λαού. Η μόνιμη λύση για τους μπολσεβίκους της ελληνικής σοβιετίας.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube