Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Νοεμβρίου 2019

Για μια χούφτα ευρώ

Για μια χούφτα ευρώ

Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας πρέπει να είναι ανοιχτή, εξωστρεφής, ευέλικτη· να εντοπίζει κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις, να κυνηγά επωφελείς συμμαχίες και επενδύσεις κ.ο.κ. Ειδικά στο παρόν παγκόσμιο σύστημα, με τις ΗΠΑ σε πρωτοφανή και απότομη κρίση / στρατηγική κατάρρευση (η διάρκεια και κυρίως η μονιμότητα ή προσωρινότητα της οποίας είναι προς το παρόν άγνωστες), με την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην μπορεί να λύσει θέματα όπως αυτά της Βρετανίας και της Ουγγαρίας, πόσο μάλλον άλλα εκτός των συνόρων της, με την Κίνα να βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη οικονομική και στρατηγική τροχιά, και με την Ελλάδα σε μια προσπάθεια ανοικοδόμησης, είναι προφανές ότι η εξωτερική πολιτική δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει την Κίνα ή να την αντιμετωπίσει αφ’ υψηλού.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο αστερίσκοι εδώ που πρέπει να μας προβληματίσουν: μία βεβαιότητα και μία πολύ ρεαλιστική πιθανότητα.

Για τη συνέχεια Amagi

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube