Weather Icon

Ενώ ο Τραμπ κοιμάται… Ο Ερντογάν σχεδιάζει δολοφονία του Κούρδου ηγέτη Μαζλούμ Άμπντι



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ο δικτάτορας Ερντογάν απειλεί καταφανώς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα επιτεθεί και θα σκοτώσει τους ηγέτες των συμμάχων τους, που μπορεί να απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας σε ξένες χώρες, ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη του ISIS Abu Bakr Al-Baghdadi!
Φαίνεται ότι ο στενός φίλος του σκοτώθηκε (εννοεί τον αλ-Μπαγκντάντι) και τον θλίβει!”

  • Ένα μήνυμα του διάσημου Τούρκου μπασκετμπολίστα των Σέλτικς της Βοστώνης, του Ένες Κάντερ, αποκάλυψε αυτό που συζητούν όλοι στην Ουάσιγκτον. Ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας στοχεύει πιθανότατα τον στρατιωτικό ηγέτη των Κούρδων Μαζλούμ Άμπντι, ο οποίος αποτελεί το πλέον καταζητούμενο άτομο από τις τουρκικές αρχές.

Είναι πολλοί οι αξιωματούχοι στην αμερικανική πρωτεύουσα που εκφράζουν την ίδια ανησυχία καθώς ο Κούρδος ηγέτης έχει αποδειχθεί μεγάλο «κεφάλαιο» για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ηγήθηκε των δυνάμεων των Κούρδων και των Αράβων στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και έδωσε στο πιάτο στους Αμερικανούς τον ηγέτη του ISIS, ενώ συμμετείχε και στην επιχείρηση εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η απειλή του Ερντογάν, ότι θα μιμηθεί τους κομάντος που σκότωσαν τον αλ Μπαγκντάντι, στη διάρκεια κινηματογραφικής επιχείρησης στη Συρία το περασμένο Σάββατο, κινητοποίησε τους Αμερικανούς, που σε αυτή τουλάχιστον τη φάση θέλουν να προστατεύσουν τον Μαζλούμ Άμπντι. Τους είναι πολύ χρήσιμος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com 

    Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
    Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

    Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

    Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

    Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

    Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube