Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 13 Νοεμβρίου 2019

Γιάννης Αντωνίου, ένας επίμονος κηπουρός της εκπαίδευσης

Γιάννης Αντωνίου, ένας επίμονος κηπουρός της εκπαίδευσης





Η έκπτωση της πατρίδας  έχει

 τη ρίζα της στο σχολείο  της μεταπολίτευσης,
 το μεγαλύτερο θύμα του διαχρονικού
 ριζοσπαστικού λαϊκισμού.

Ο νέος επικεφαλής του ΙΕΠ θέλει να φτιάξει αξιόπιστα δημόσια σχολεία για «τα παιδιά του λαού»


Mαύρες μέρες έρχονται για τα σχολεία μας με την επιλογή του Αντωνίου στην ηγεσία του ΙΕΠ φώναζε ο Ν. Φίλης καθώς αποχωρούσε από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής. Ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου του ΙΕΠ έκρινε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αφού στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επαναφορά της κανονικότητας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας εκπαίδευσης. Ο δε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου δήλωσε σχετικά ότι ο νέος Πρόεδρος του ΙΕΠ, κ. Αντωνίου, δεν είναι άγνωστος στον χώρο της Εκπαίδευσης, αρίστευσε στην αναστάτωση και τη διάλυση της Παιδείας κατά την περίοδο των μνημονίων και για τον λόγο αυτό ανταμείφθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας…
Και να πώς συνέβαλε ο Αντωνίου στη διάλυση της Παιδείας, να συμπληρώσω εγώ. Ως αντιπρόεδρος ήταν η ψυχή της ΔΕΠΣ που έστησε τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία σε νέες σύγχρονες βάσεις. Τα αναγέννησε εκ της τέφρας τους. Τα δημόσια σχολεία της αριστείας που αγκαλιάστηκαν από γονείς και μαθητές όλης της επικράτειας και αυτό φάνηκε από τη μαζική συμμετοχή στις εισαγωγικές τους εξετάσεις. Που έδωσαν την ευκαιρία σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα να στείλουν τα παιδιά τους στα «ιδιωτικά σχολεία των φτωχών». Και φυσικά είχε την κάλυψη και την υποστήριξη της τότε υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, μιας άλλης persona non grata των δυνάμεων της έκπτωσης.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube