REAL TIME |

Weather Icon

Ο Λεπέν, η Ειρήνη και ο Μουσούρ…

Ο Λεπέν, η Ειρήνη και ο Μουσούρ…



Η πτώση του “Τείχους του Αίσχους” 30 χρόνια μετά αποκτά και επιπλέον  διαφορετική διάσταση. Οι σοβιετικοί έχτισαν το τείχος προκειμένου να ανακόψουν τις μαζικές αποδράσεις στη Δυτική Ευρώπη.

Η Ευρώπη σήμερα μάλλον επιβάλλεται να χτίσει “τείχη” για να μην βουλιάξει προφανώς  από την επιτυχίας της. 
Σήμερα η Δυτική Ευρώπη δέχεται μαζικές εισροές μεταναστών από ένα τόξο πληθυσμών από την Κεντρική και Βόρεια Αφρική μέχρι την Κεντρική Ασία.
Η επιλογή της Ευρώπης ως σημείου αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής  από τη μια πλευρά αποκαλύπτει την υπεροχή του οικονομικού και πολιτικού μοντέλου της Δύσης, αλλά από την άλλη απειλεί να διαλύσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. 
Έχουμε αναφερθεί ξανά στη μελέτη του πανεπιστημίου Στάνφορντ η οποία  προειδοποιεί πως επίκειται πληθυσμιακή έκρηξη στην υποσαχάρια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και την Κεντρική Αμερική τα επόμενα χρόνια. 
“Ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας μόνο της υποσαχάριας Αφρικής αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους μεταξύ του 2020 και του 2060. Με την πάροδο του χρόνου, είναι πιθανό να δούμε “περιφερειακές δημογραφικές εκρήξεις νέων”.
Τις επόμενες δεκαετίες, ο υπερπληθυσμός σε αυτές τις περιοχές θα επιδεινώσει την ερήμωση, την έλλειψη νερού και την αστικοποίηση. 
Οι οικολογικές πιέσεις αναμένεται να προκαλέσουν βίαιες πολιτικές συγκρούσεις, αναγκάζοντας περισσότερους ανθρώπους να μετακινηθούν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή…”


Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube