REAL TIME |

Weather Icon

Η απόφαση ΗΠΑ για Ισραηλινούς εποικισμούς και οι συνειρμοί για Αμμόχωστο

Μία απόφαση – σταθμό για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη έλαβαν οι ΗΠΑ, οι οποίες σταματούν να αναγνωρίζουν τους ισραηλινούς εποικισμούς ως παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Διευθυντής του ΚΥΚΕΜ Χρίστος Ιακώβου, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή είναι η Τρίτη κίνηση σε μια αλυσίδα αποφάσεων που δημιούργησαν πολύ επικίνδυνο προηγούμενο με τους συνειρμούς να είναι εύλογοι και να καλύπτουν και την Κύπρο. 

Η πρώτη ήταν η αναγνώριση της προσάρτησης της Ιερουσαλήμ, η δεύτερη η αναγνώριση της προσάρτησης των υψωμάτων Γκολάν και η Τρίτη η προσπάθεια της νομιμοποίησης εποικισμών στη Δυτική Όχθη. 
Αυτές οι κινήσεις, είπε, είναι νομιμοποίηση πράξεων που είναι προϊόντα πολέμου. 
Δημιουργείται, τόνισε, επικίνδυνο προηγούμενο εάν λάβουμε υπόψη τα διάφορα ζητήματα τα οποία είναι παρόμοιας φύσεως, όπως το Κυπριακό και η Αμμόχωστος. Αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να δημιουργήσει αυτό και πόσο μπορεί να ανατρέψει καταστάσεις και αντιλήψεις που έχουν παγιωθεί με ψηφίσματα του ΟΗΕ. 
Ο Τραμπ προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε διεθνές επίπεδο που να επιλύουν με τρόπο, κατά τον οποίο συμφέρει άμεσα στο Ισραήλ, το παλαιστινιακό ζήτημα, είπε. 
Αυτό ανατρέπει αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και αποφάσεις προηγούμενων αμερικανικών Κυβερνήσεων, πρόσθεσε. 
Αυτή η κίνηση είναι μια εξαργύρωση προεκλογικών δεσμεύσεων του Τραμπ έναντι του Εβραϊκού Λόμπι, τόνισε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube