REAL TIME |

Weather Icon

Στις διαταγές σου αφέντη, θα γίνουμε πιο φρόνιμοι

Στις διαταγές σου αφέντη, θα γίνουμε πιο φρόνιμοι
Οι Κούρδοι καίνε τουρκικές σημαίες σε όλες τις διαδηλώσεις τους. Οι Παλαιστίνιοι καίνε σημαίες του Ισραήλ. Στην Υεμένη, στο Μαρόκο, στο Πακιστάν καίνε σημαίες του Ισραήλ όταν διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων. Στην Ελλάδα καίνε αμερικανικές σημαίες έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ κάθε 17 Νοέμβρη. Μόλις τον Σεπτέμβρη Σκοπιανοί διαδηλωτές στη Μελβούρνη έκαψαν ελληνικές σημαίες έξω από το κοινοβούλιο. Στην Ιρλανδία καίνε σημαίες της Βρετανίας. Στο Κόσοβο καίνε σημαίες της Σερβίας. Στη Σερβία καίνε σημαίες της Κροατίας. Στη Βολιβία έκαψαν σημαίες της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας όταν απαγόρευσαν στον Μοράλες να μπει στον εναέριο χώρο τους.

Στην Κύπρο, σε άλλες εποχές, κάποιοι έκαιγαν σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάποιοι άλλοι σημαίες της Ελλάδας. Γενικά, όμως, δεν το έχουμε συνήθειο να καίμε σημαίες, όπως άλλοι λαοί. Το λογικό θα ήταν να καίμε κάθε μέρα τουρκικές σημαίες. Αλλά, σπάνια το έκαναν ορισμένοι. Κι αυτό το λέω εικάζοντας, καθότι δεν θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη περίπτωση. Συμμετέχοντας στην παραφροσύνη που είναι διάχυτη γύρω μας όταν συζητούνται δημοσίως τα ζητήματα της κατοχής και των Τουρκοκυπρίων, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η Τουρκία έπρεπε να το εκτιμήσει αυτό. Το ότι δηλαδή έχει να κάνει με έναν λαό που δεν καίει τη σημαία της στις διαδηλώσεις, όπως θα ήταν το λογικό να κάνει. Είναι παραφροσύνη αυτό που λέω; Γιατί όλα τα άλλα τι είναι; Το ότι κάποιοι Ελληνοκύπριοι δυσφορούν επειδή κάποιοι στην επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους έκαψαν τη σημαία του, που δεν είναι κρατικό σύμβολο αλλά σύμβολο αποσχιστικής οντότητας (το λένε και τα Ηνωμένα Έθνη), δεν είναι παραλογισμός; Κάποιοι από αυτούς έγραφαν χτες ότι είναι η σημαία του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κρατιδίου και πρέπει να τη συνηθίσουμε. Κάποιοι άλλοι έγραφαν κι έλεγαν (το άκουσα και σε ραδιόφωνο) ότι αυτοί που έκαψαν τη σημαία προκαλούν και δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις. Άμα έχουμε αυτούς, γιατί να μας φαίνονται παράδοξες οι έξαλλες ανακοινώσεις από την Άγκυρα και από τα κατεχόμενα;

Ανέδειξαν το κάψιμο της σημαίας ως να έχει την ίδια βαρύτητα με τις ανομίες των γεωτρήσεων, τον εποικισμό της Αμμοχώστου, τη μετατροπή των χριστιανικών εκκλησιών σε μουσουλμανικά τεμένη, τη βεβήλωση των κοιμητηρίων μας. Ή, έστω, τις παραβιάσεις που γίνονται στη νεκρή ζώνη από τον κατοχικό στρατό. Γιατί όχι, όμως, αφού συμφωνούν μαζί τους και Ελληνοκύπριοι; Το θεωρούν τόσο εξωφρενικό που μια φορά στον μισό αιώνα κατοχής έκαψαν κάποιοι μια σημαία. Διότι αδυνατεί το μυαλό τους να συλλάβει τον σκοπό των τουρκικών αντιδράσεων. Που δεν είναι μόνο το ότι θέλουν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για να το αξιοποιήσουν στις όποιες επικείμενες εξελίξεις με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά κυρίως γιατί δικοί μας αναξιοπρεπείς τουρκόπληκτοι, τους έκαναν να πιστέψουν ότι έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν ολόκληρο λαό σε τσογλάνια του σουλτάνου, σε πειθήνια όργανα, να τους στέλνουν φιρμάνια και να εκτελούν φρόνιμα – φρόνιμα και προκομμένα.
Οι ανακοινώσεις από την Άγκυρα, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, του τουρκικού υπ. Άμυνας, του Τούρκου Αντιπρόεδρου, Φουάτ Οκτάι, αυτό το μήνυμα έστειλαν. Επιδεινώνουμε, λένε, το κλίμα έντασης και πρέπει να συνετιστούμε. Για να μην αναγκαστούν να μας συνετίσουν αυτοί. Τα ακούνε οι δικοί μας και τρέχουν να επιδείξουν την προθυμία τους. Αυτός είναι ο σκοπός και πετυχαίνει μια χαρά με τόσους κουφιοκέφαλους ανάμεσά μας.
Είναι τόσο μεγάλο έγκλημα να αντιδράσει το θύμα της κατοχής, της απειλής, της πρόκλησης; Και να αντιδράσει με τον πιο ανώδυνο τρόπο, με το κάψιμο μιας σημαίας, που συμβολίζει την παρανομία σε βάρος του; Όχι. Αλλά, η τουρκική πολιτική το παρουσιάζει ως μέγα έγκλημα, κρύβει πίσω από αυτό τα δικά της πραγματικά εγκλήματα, τα εγκλήματα πολέμου, τα ιμπεριαλιστικά επεκτατικά της εγκλήματα, και βρίσκει και χρήσιμους ηλίθιους στην πλευρά των θυμάτων να παίζουν το παιχνίδι της. Τι άλλο θέλει για να συνεχίσει να μας θεωρεί υποτακτικούς; Στις διαταγές σου αφέντη, έμεινε να του πουν του Τσαβούσογλου.

[email protected]

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube