REAL TIME |

Weather Icon

Πρόεδρος Βουλής Κύπρου: «Κοινή ιστορική μοίρα για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της Κύπρου»

Εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών με θέμα «Μουσική Παράδοση από τη Βόρεια Ήπειρο», η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Πρώτου Ανταμώματος Βορειοηπειρωτών Κύπρου, χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζοντας την υποστήριξη της Κύπρου στον αγώνα τους.
«Η βορειοηπειρώτικη μουσική και μελωδία, τραγουδώντας τους ανθρώπινους καημούς, τις χαρές και τις λύπες, αλλά και θέματα ιστορικά, μας προσφέρει απόψε μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με τη μουσική παράδοση της Βορείου Ηπείρου ως μια πολύτιμη πνευματική κληρονομιά», ανέφερε σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων ο κ. Συλλούρης στο χαιρετισμό του.
Η ζεστή αποψινή εκδήλωση, πρόσθεσε, μας συγκινεί και μας ταξιδεύει νοερά στη Χειμάρρα, στην Κορυτσά, στους Αγίους Σαράντα, στο Αργυρόκαστρο, εκεί όπου οι ελληνικές απελευθερωτικές δυνάμεις έγραψαν το 1940 λαμπρές σελίδες ιστορίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής «η κοινή ιστορική μοίρα ανάγκασε πολλούς Έλληνες της Βορείου Ηπείρου όπως και της Κύπρου, για λόγους επιβίωσης, να φύγουν από τη γενέθλια γη και να ζουν μακριά της συνεχίζοντας στον τόπο φιλοξενίας τους απτόητοι τον δικό τους αγώνα για τα ζητήματά τους».

«Στο πλάι των απανταχού Βορειοηπειρωτών αδελφών μας και στην απόφασή τους να μην καταθέσουν τα όπλα, προκειμένου να γίνονται σεβαστά όλα τα δικαιώματά τους, βρίσκεται πάντοτε η μαρτυρική μας πατρίδα», πρόσθεσε.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Πηγή: Χιμάρα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube