Weather Icon

Οι αγνοί πατριώτες δείχνουν το δρόμο στις κυβερνήσεις: Αυτή είναι η μόνη αξιόπιστη συμμαχία!! Ουάσινγκτον: Αρμένιοι, Έλληνες και Κούρδοι ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Ερντογάν

  • (Φωτ.: yerkir.am)
Μια… ειδική υποδοχή για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής (ANCA), στον απόηχο τόσο  της έγκρισης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του ψηφίσματος αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, όσο και της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία. Το κάλεσμα σε διαδήλωση είναι στις 12:00 (τοπική ώρα) στο Πάρκο Λαφαγιέτ κοντά στον Λευκό Οίκο.

Μαζί με τους Αρμένιους αναμένεται να διαδηλώσουν Έλληνες, Ασσύριοι, Κούρδοι, Άραβες αλλά και ακτιβιστές.
Η ANCA, μάλιστα, έστειλε επιστολές στα μέλη του Κογκρέσου, στον επικεφαλής Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών και στη Μητροπολιτική Αστυνομία στις οποίες αναφέρεται το περιστατικό που συνέβη τον Μάιο του 2016 με τους σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου που διέλυσαν ειρηνική διαμαρτυρία Κούρδων στην Ουάσινγκτον, χτυπώντας εν ψυχρώ τους διαδηλωτές.
Σε αυτό το πλαίσιο το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νταν Κρένσο κάλεσε τους συναδέλφους του να ζητήσουν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον «να διαβεβαιώσουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και η συνοδεία του αντιλαμβάνονται ότι οι Αμερικανοί προστατεύονται από την Πρώτη Τροπολογία και μπορούν να διαδηλώνουν και να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους».
Στην ατζέντα της συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του στον Λευκό Οίκο περιλαμβάνονται «δύσκολα» θέματα για τις σχέσεις των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων  η Συρία, οι S-400 και οι αμερικανικές κυρώσεις για την υπόθεση της τράπεζας Halkbank που κατηγορείται ότι παραβίασε το εμπάργκο στο Ιράν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube