Weather Icon
Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση , Κίνα 12 Νοεμβρίου 2019

Καλώς τα κινεζάκια τα “ζουμπουρλούδικα”…

Καλώς τα κινεζάκια τα “ζουμπουρλούδικα”…
Οι περισσότεροι εκ των μεγαλύτερων θα θυμάστε την κινηματογραφική ταινία του 1967 με τον Γ. Κωνσταντίνου, “Καλώς ήρθες δολάριο…” Είναι η πρώτη έγχρωμη ταινία  η  επεξεργασία της οποίας έγινε  εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η υπόθεση της ταινίας ήταν  βασισμένη στο θεατρικό έργο “Ο 6ος Αμερικανικός στόλος” των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.
Συχνά η μοίρα των μικρών χωρών και οικονομιών είναι να προσπαθούν να προσελκύσουν επενδύσεις και χρήμα με ό,τι μέσο διαθέτουν, ιδίως αν η ανταγωνιστικότητα και τα άλλα κριτήριά τους που προσελκύουν επενδύσεις βρίσκονται χαμηλά…
Τη δεκαετία του ’60 ψάχναμε για δολάρια και τώρα ψάχνουμε για γουάν…
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Κίνα είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μπροστά στο οποίο οι περιγραφές του Τζωρτζ  Όργουελ στο επικό “1984” ταιριάζουν σε άλλες παρωχημένες τεχνολογικά εποχές του απόλυτου ελέγχου της εξουσίας επί των υπηκόων.
Η Κίνα τα τελευταία  χρόνια τεχνολογικά έχει αρχίσει να αφήνει πίσω τη Δύση σε διάφορους τομείς όπως είναι οι οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές μέσω των έξυπνων κινητών κλπ.  Στην Κίνα οι ροές της πληροφόρησης ελέγχονται πλήρως από το καθεστώς και το διαδίκτυο δεν είναι ανοιχτό προς όλες της κατευθύνσεις όπως συμβαίνει στη Δύση.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube