Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Νοεμβρίου 2019

Φοιτητές πληρώνονται για να «καρφώνουν» τους καθηγητές

Φοιτητές πληρώνονται για να «καρφώνουν» τους καθηγητές

Πανεπιστημιακοί στην Κίνα δεν τολμούν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση – Κλίμα τρομοκρατίας στις αίθουσες



Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο με «φοιτητές-κατασκόπους» στην Κίνα, οι οποίοι παρακολουθούν τους καθηγητές στα Πανεπιστήμια, αναφέροντας οποιαδήποτε τοποθέτηση μπορεί να θεωρεί κριτική – αμφισβήτηση στην υφιστάμενη πολιτική της κυβέρνησης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καθηγητή You Shengdong, ο οποίος απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο το 2018. Τι είχε συμβεί;



Σύμφωνα με δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «The New York Times», κατά τη διάρκεια του μαθήματος έθεσε ερωτήματα στους φοιτητές του πάνω σε ένα δημοφιλές πολιτικό σλόγκαν του προέδρου της χώρας Σι Τζινπίνγκ. Φοιτητής-πληροφοριοδότης ενημέρωσε τον σύνδεσμό του, η πληροφορία έφθασε στα αρμόδια όργανα και ο καθηγητής απομακρύνθηκε άρον άρον. «Όλοι αισθάνονται ότι βρίσκονται σε κίνδυνο» υποστηρίζει ο You Shengdong, καθηγητής Οικονομικών για αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Σιαμέν, στα ανατολικά της χώρας.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube