Weather Icon

Μέρκελ για Τουρκία: Δύσκολος εταίρος αλλά απαραίτητος

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στην Τουρκία χαρακτηρίζοντάς την «δύσκολο εταίρο» στο ΝΑΤΟ και υπεραμύνθηκε της ανάγκης να παραμείνει μέλος της συμμαχίας.
Ειδική αναφορά στην Τουρκία ως χώρας συμμάχου στο ΝΑΤΟ έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας από το βήμα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Η καγκελάριος αναγνώρισε ότι η Τουρκία «έχει αποξενωθεί ως χώρα μέλος εντός του ΝΑΤΟ» και ότι «οι ΗΠΑ δεν αναλαμβάνουν αυτόματα ευθύνη όταν τα πράγματα στη γειτονιά μας είναι τεταμένα».

«Τίθεται το ερώτημα αν θέλουμε να κρατήσουμε την Τουρκία στο ΝΑΤΟ ή όχι», τόνισε η κυρία Μέρκελ, για να συνεχίσει: «Εγώ λέω ότι πρέπει να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό», για γεωστρατηγικούς λόγους.

Χαρακτήρισε την Τουρκία «δύσκολο εταίρο» μετά τη μονομερή ενέργεια στη βορειοανατολική Συρία.
Ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνοχής στην Ε.Ε. τη σταθεροποίηση των δυτικών Βαλκανίων. «Πρέπει να πούμε σε αυτές τις χώρες, “έχετε μια αξιόπιστη ευρωπαϊκή προοπτική”», δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι υπεσχημένες ενταξιακές διαπραγματεύσεις, με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία, διαφορετικά «θα χάσουμε αυτές τις χώρες».
Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube