Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 13 Νοεμβρίου 2019

Αλβανία: Η διαφθορά παραμένει σημαντικό πρόβλημα για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού

Αλβανία: Η διαφθορά παραμένει σημαντικό πρόβλημα για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού

Η διαφθορά φαίνεται ότι παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της Αλβανίας, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την τελευταία (Οκτώβριος 2019) έρευνα του Κέντρου Οικονομικής Έρευνας των Τιράνων.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα, το 44,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα δέχθηκε, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, πίεση για να δωροδοκήσει υπαλλήλους. Η πίεση αυτή προέρχεται από τους ίδιους τους υπαλλήλους, που θα έπρεπε να εξυπηρετούν τους πολίτες δίχως ανταλλάγματα, δήλωσε ο καθηγητής Ζεφ Πρέτσι, ένας από τους αναλυτές του Κέντρου Οικονομικής Έρευνας των Τιράνων.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι, “η κοινή γνώμη θεωρεί τους καθηγητές, τους δημοσιογράφους και τους γιατρούς ως τις λιγότερο διεφθαρμένες ομάδες”, είπε ο κ. Πρέτσι, συμπληρώνοντας πως “οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι υπάλληλοι των τελωνείων και των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών, τα πολιτικά κόμματα και οι επικεφαλής τους, εδώ και μια τετραετία, παραμένουν στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς”.
“Δεν υπάρχει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τα θεσμικά όργανα και τα πολιτικά κόμματα και οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες περισσότερο από ποτέ”, τόνισε ο κ. Πρέτσι.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube