REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ , Τουρκία 1 Νοεμβρίου 2019

Κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας για το δικαίωμα μουσουλμάνων να φορούν μαντίλα στις σχολικές εκδρομές

Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να απαγορευτεί να φέρουν θρησκευτικά σύμβολα οι γονείς και κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά σε σχολικές εκδρομές.

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα ως μεροληπτικό ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Γερουσία της Γαλλίας, με τον οποίο θα απαγορευτεί στις μουσουλμάνες να φορούν μαντίλα κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών.
Το κείμενο αυτό είναι “το πιο πρόσφατο παράδειγμα των διακρίσεων και μιας προσέγγισης με στόχο την περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Στη Γαλλία, ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, του κόμματος που είχε την πρωτοβουλία για το νομοσχέδιο αυτό, χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την παρέμβαση της Τουρκίας στο θέμα. “Ζητώ από τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (τον υπουργό Εξωτερικών) να διαμαρτυρηθεί εντόνως στον Τούρκο ομόλογό του για αυτήν την παρέμβαση στις υποθέσεις της Γαλλίας”, τόνισε ο Μπρουνό Ρεταϊγιό σε ανακοίνωση που εξέδωσε. “Η Γαλλία είναι κυρίαρχο κράτος. Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει η Τουρκία σε πράγματα που αφορούν μόνο τον γαλλικό λαό και τους εκπροσώπους του; Πολύ περισσότερο που, σε ό,τι αφορά το λαϊκό κράτος, το ισλαμιστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ερντογάν δεν μπορεί να παραδώσει μαθήματα”, πρόσθεσε ο γερουσιαστής.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube