Weather Icon

Αποκάλυψη: Οι τουρκικές αρχές ήξεραν 8 μέρες πριν για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα το 2015

Σκάνδαλο ολκής στην Τουρκία ή αμέλεια μεγατόνων; Σύμφωνα με νέα έγγραφα, η τουρκική αστυνομία είχε πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το 2015 στην Άγκυρα, τουλάχιστον οκτώ ημέρες πριν από το περιστατικό, το οποίο σκότωσε περισσότερους από εκατό ανθρώπους, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet την Παρασκευή.
Η έκθεση ανέφερε ότι τα έγγραφα που αποκαλύπτουν την αμέλεια των υπαλλήλων, δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο μέχρι πρόσφατα, προσθέτοντας ότι παρασχέθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Άγκυρας, από άγνωστο άτομο, ένα χρόνο μετά από τη δίκη υπόπτων για την επίθεση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016.
Τα έγγραφα ανέφεραν ότι ο Yakup Şahin, μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) που έφερε τους βομβιστές αυτοκτονίας στην Άγκυρα, πριν από την επίθεση, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, προσπάθησε να αγοράσει δύο τόνους χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή βόμβων από πωλητή φυτοφαρμάκων στην περιοχή Νιζίπ, του Γκαζιαντέπ. Όταν του ζητήθηκε ταυτότητα, έφυγε από το κατάστημα.
Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube