Weather Icon
Γενικά θέματα , Εθνική Άμυνα 24 Νοεμβρίου 2019

Στελέχη της 71Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος» εκπαιδεύουν Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές

Στελέχη της 71Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος» εκπαιδεύουν Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές

Ξεκίνησε την Δευτέρα 18 και ολοκληρώνεται την τρίτη 26.11.19 η διμερής στρατιωτική άσκηση «Σιδηρούν Ξίφος» (Iron Sward) με συμμετοχή Ελλήνων και Αμερικανών στρατιωτικών.

Ειδικότερα συμμετέχουν στελέχη της 71Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντοσ» και της 173 Α/Μ ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού.

Η άσκηση διεξάγεται και στους χώρους του πρώην στροτοπέδου Κορομηλά Αργυρούπολης, όπου λειτουργεί το εθνικό πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης αγώνα εντός αστικού περιβάλλοντος.
Στόχος είναι η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών δυνάμεων, ιδιαίτερα μετά την αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της άσκησης οι Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές διδάχθηκαν Krav Maga από Έλληνες δασκάλους, ενώ παρακολούθησαν ελληνικές τακτικές με όπλα στο πεδίο της μάχης.
Το Krav Maga είναι η νεότερη πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε από τον Ίμι Λίχτενφελντ πριν από σαράντα περίπου χρόνια.
Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην απενεργοποίηση άοπλων και ένοπλων απειλών και κινδύνων με τη χρήση άοπλων ή ένοπλων τεχνικών μάχης.
Σκοπός του είναι η ατομική προστασία αλλά και η προστασία τρίτων.
Διδάσκει τρόπους αντιμετώπισης για πολλά διαφορετικά είδη απειλών και καταστάσεων βίας, καθώς και τακτικές ενάντια σε επιθέσεις από έναν ή πολλούς άοπλους ή ένοπλους επιτιθέμενους.
Το Krav Maga είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα συστήματα αυτοάμυνας στον κόσμο σήμερα.
Ήδη χρησιμοποιείται στο FBI, NYPD, US secret services και στις περισσότερες υπηρεσίες επιβολής τάξης ανά την υφήλιο. Όσοι εκπαιδευτές άλλων πολεμικών τεχνών έχουν ασχοληθεί με το Krav Maga το θεωρούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα αυτοάμυνας.
Το Krav Maga ξεκίνησε καθαρώς ως επιχειρησιακό και διδασκόταν αποκλειστικά και μόνο σε ειδικά σώματα του στρατού, της αστυνομίας, των μυστικών υπηρεσιών και ορισμένων ομάδων συνοδευτικής ασφάλειας επισήμων προσώπων του Ισραήλ.
Διδάσκεται και περιλαμβάνεται σε όλες τις εκπαιδεύσεις τους όπως αντιτρομοκρατίας, αντισαμποτάζ, ασφάλειας εγκαταστάσεων, ασφάλειας υψηλών προσώπων κ.α., και σήμερα είναι το επίσημο σύστημα αυτοάμυνας και μάχης του Ισραήλ αναγνωρισμένο από τα υπουργεία πολιτισμού και εθνικής άμυνας.
Με την πάροδο των χρόνων προσαρμόστηκε και πέρασε στους Ισραηλινούς πολίτες και την Ευρώπη σαν το πιο πρακτικό και αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας.
Σήμερα εξελίσσεται σε άκρως δημοφιλή τέχνη που συνδυάζει την σωματική άσκηση και αυτοπροστασία.
Την Δευτέρα 25.11.19 θα πραγματοποιηθεί στο εθνικό πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης αγώνα σε αστικό περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΑΠ) στο πρώην σταρτόπεδο Κορομηλά Αργυρούπολης στις 10.30 το πρωί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης «Σιδηρούν Ξίφους 19» (Iron Sward). Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν δυνάμεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ και θα παραβρεθούν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.
ΠΗΓΗ: maxitis.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube