Weather Icon
Ελλάδα , Κίνα 20 Νοεμβρίου 2019

Τα δίκτυα 5G και η «κόντρα» Κίνας-ΗΠΑ στην Αθήνα

Τα δίκτυα 5G και η «κόντρα» Κίνας-ΗΠΑ στην Αθήνα


Πολυτεχνείο του Χονγκ Κόνγκ

Το άνοιγμα της πόρτας ώστε να εμπλακεί ο όμιλος Huawei στην ανάπτυξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) ήταν βασικό θέμα στην ατζέντα του προέδρου της Κίνας. Πώς αντέδρασε ο αμερικανικός παράγοντας.

Την ακαριαία αντίδραση της αμερικανικής πλευράς συνάντησε η προσπάθεια του Πεκίνου, μέσω και της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την συμμετοχή της Huawei στην ανάπτυξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή του κινεζικού κολοσσού στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στην ανάπτυξη των δικτύων 5G ήταν ένα από τα θέματα που βρίσκονταν στην κορυφή της ατζέντας του Σι Τζινπίνγκ κατά τις επαφές στην Αθήνα.
Κατά σύμπτωση, σχεδόν τις ίδιες ημέρες που βρίσκονταν στην χώρα μας ο κινέζος πρόεδρος, κλιμάκιο στελεχών της κυβέρνησης των ΗΠΑ είχε συναντήσεις με υπουργούς και διοικήσεις εταιρειών τηλεπικοινωνιών στην Αθήνα.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η αποτροπή της εμπλοκής της Huawei στα δίκτυα πέμπτης γενιάς στην κινητή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία. Όμως, και στις δύο χώρες αρχίζουν να δυσκολεύουν τα πράγματα για τους Κινέζους.

Για τη συνέχεια Euro2Day 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube