Weather Icon

Κουίζ: ποια είναι η επαγγελματική ιδιότητα του συντάκτη του παρακάτω κειμένου (του 2003);

Καθώς συμπληρώνονται 85 χρόνια ΚΚΕ, φωτίζονται, με τον πιο έντονο, και τραγικό τρόπο, οι αλήθειες, για τις οποίες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν τόσοι Ελληνες κομμουνιστές. Επιβεβαιώνεται ο μαρξισμός, τη διάψευση του οποίου είχε η αντίδραση σπεύσει να αναγγείλει. Τις ανατροπές του 1989 – 90 ακολούθησαν επιθέσεις εναντίον του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας, των Κούρδων, των Παλαιστινίων, του Αφγανιστάν, πάλι του Ιράκ και, γενικά, όλων, όσοι δε δέχονται να υποταχθούν στη «Νέα Τάξη» της Δύσης. Αυτή δημιούργησε και τη λεγόμενη «τρομοκρατία» που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα.

Αιτία της έξαρσης του ιμπεριαλισμού είναι η ενίσχυση της διεθνούς χρηματιστικής ολιγαρχίας και των μονοπωλιακών ενώσεων, που εντείνει τις επιθυμίες αρπαγής πηγών ενέργειας και πρώτων υλών, τους ανταγωνισμούς για την απόκτηση σφαιρών επιρροής και οικονομικού εδάφους. Υπό τις συνθήκες αυτές, οξύνεται και η τάση για παραβίαση της ανεξαρτησίας των μικρών ή αδύνατων εθνών από λίγα, πλουσιότατα και ισχυρότατα, έθνη.
Αρρηκτα συνδέεται ο ιμπεριαλισμός με τις δομές του καπιταλισμού. Ο οποίος κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, προκαλώντας εξαθλίωση, ανεργία, κοινωνικούς αποκλεισμούς, φετιχισμό του χρήματος και των εμπορευμάτων, αλλοτρίωση, εκβαρβάρωση.

Οι μάστιγες αυτές πλήττουν και την πατρίδα μας, που αντιμετωπίζει επίσης τα «γεωπολιτικά» σχέδια των διεκδικητών ελέγχου επί της ευρύτερης περιοχής μας. Στο Αιγαίο, παραβιάζονται τα δικαιώματά μας από το τουρκικό καθεστώς με τη σύμπραξη ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ενωσης, καίτοι (και επειδή) μετέχουμε σε αυτά τα μορφώματα. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, μας πιέζουν να συμβάλουμε σε μια νεοαποικιοκρατική, αντιδημοκρατική «λύση» για την Κύπρο.
Στηριζόμενο σε προφανώς ορθή θεωρητική βάση και στη μεγάλη πείρα των αγώνων του, το ΚΚΕ παλεύει για όλους μας.

Απάντηση: πρέσβυς επί τιμή! Αρθρογράφος του Ριζοσπάστη και του iskra, του Λαφαζάνη!
 Τέτοιους τελειωμένους σταλινικούς έστελνε η χώρα για να την εκπροσωπούν στον κόσμο. Σκεφθείτε πολιτικές συζητήσεις που έκανε ο συγκεκριμένος με ξένους αξιωματούχους, σκεφθείτε τις συσκέψεις στο ΥΠΕΞ στις οποίες συμμετείχε, σκεφθείτε τη σοβαρότητα των αναφορών που έστελνε στη χώρα του, σκεφθείτε το ρεζίλεμα κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του σε ένα διεθνές forum για να φορτώσει όλα τα δεινά του κόσμου στον… ιμπεριαλισμό. Κι όλα αυτά επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube