Weather Icon

Βροντερό παρών στην Κυπριακή ΑΟΖ – Επίδειξη σημαίας και από Ιταλία(VID)

Η Κυβέρνηση των Παρισίων, που είναι σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης με τον Ερντογάν, στέκει στο ύψος των περιστάσεων και κάνει ήδη επίδειξη σημαίας, κάτι που φαίνεται ότι θα κάνει και η Κυβέρνηση της Ρώμης.
Η πρώτη μεγάλη μάχη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα δοθεί την Δευτέρα σε επίπεδο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών.
Χθες ο Ντόναλντ Τούσκ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε ποιες χώρες πρέπει να ρίξει το βάρος της η Κυπριακή Δημοκρατία.
Και ήδη οι πιέσεις, ή καλύτερα η προσπάθεια πειθούς στρέφεται στις Γερμανοκίνητες χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ.
Καθόλου τυχαία η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ολλανδό ομόλογο του και το τηλεφώνημα Αναστασιάδη στον Μπόρις Τζόνσον.
Στους Ευρωπαϊκούς κόλπους σοβεί πάντως συγκρουσιακό κλίμα, μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Η Μέρκελ υψώνει ασπίδα προστασίας στον Ερντογάν λόγω μεταναστευτικού και διπλωματικές πηγές στην Λευκωσία ανησυχούν μήπως το κυπρογενούς ενδιαφέροντος θέμα των τουρκικών προκλήσεων ενταχθεί στην ευρύτερη ατζέντα της αντιπαράθεσης.
Δείτε σχετικό βίντεο:

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες  του ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ, Χρίστου Χαραλάμπους, για στρατιωτική παρουσία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού στην κυπριακή ΑΟΖ.
Δείτε σχετικό βίντεο:


Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube