Weather Icon

Stratfor : Γιατί οι ΗΠΑ επέλεξαν να «πουλήσουν» τους Κούρδους στη Συρία

Stratfor : Γιατί οι ΗΠΑ επέλεξαν να «πουλήσουν» τους Κούρδους στη Συρία

Σε ποιο δίλημμα κλήθηκε να απαντήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, επιλέγοντας την απόσυρση από τη βορειοανατολική Συρία. Η σημασία των Κούρδων και ο στρατηγικός ρόλος της Τουρκίας. Ποιες είναι οι παρενέργειες που καλείται τώρα να αντιμετωπίσει.




Η απόσυρση των Αμερικανών στρατιωτών ενόψει της αναμενόμενης εισβολής των τουρκικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μεταξύ τους σύγκρουσης.
Η Τουρκία φαίνεται αποφασισμένη να λάβει μέτρα κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενός συμμάχου των ΗΠΑ στον οποίο κυριαρχούν οι Κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG), που συνεργάζονταν στη μάχη κατά της διακρατικής τρομοκρατίας στην περιοχή.
Τόσο η τουρκική επιχείρηση όσο και η αμερικανική αποχώρηση, όμως, θα έχουν το τίμημά τους. Το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανόν να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την όποια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των Τούρκων και του SDF για να ανασυσταθεί. Εν τω μεταξύ, με την εγκατάλειψη του SDF, οι ΗΠΑ θα δυσκολευτούν να πείσουν άλλες ομάδες να διακινδυνεύσουν μια στρατηγική ευθυγράμμιση με την Ουάσινγκτον.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube