Weather Icon
Ιράν , Τουρκία 8 Οκτωβρίου 2019

Stratfor : Το επικίνδυνο παιχνίδι του Ιράν και η μάχη γοήτρου της Τουρκίας

Stratfor : Το επικίνδυνο παιχνίδι του Ιράν και η μάχη γοήτρου της Τουρκίας

Η στρατηγική της αυξανόμενης πίεσης που ακολουθεί η Τεχεράνη και πώς μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ. Οι λεπτές ισορροπίες και τα προβλήματα της Τουρκίας στη Συρία και ο διπλός πονοκέφαλος της Σαουδικής Αραβίας.


Στην προσπάθειά του να δείξει την αποφασιστικότητά του και να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις, το Ιράν θα διακινδυνεύσει τη στρατιωτική σύγκρουση με τις ΗΠΑ και τους περιφερειακούς συμμάχους τους, καθώς θα εντείνονται οι αμερικανικές κυρώσεις.
Τόσο το Ιράν όσο και οι ΗΠΑ θα διερευνήσουν την πιθανότητα προκαταρκτικών συζητήσεων το δ’ τρίμηνο, προσπαθώντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν πλεονεκτήματα ενόψει της όποιας συζήτησης. Για τις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει περισσότερες κυρώσεις και χρήση λιγότερων επιθετικών εργαλείων, όπως οι κυβερνοεπιθέσεις, ως απάντηση στις ιρανικές απειλές. Το Ιράν θα κάνει διαδοχικές κινήσεις –όχι ακραίες- στις πυρηνικές δραστηριότητές του, θα αυξήσει τη στήριξη προς περιφερειακούς αντιπροσώπους και θα συνεχίσει να απειλεί πλοία και ενεργειακά assets στον Περσικό Κόλπο.

Για τη συνέχεια euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube