Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 19 Οκτωβρίου 2019

Stratfor : Γιατί η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν αξίζει σχεδόν… τίποτα

Stratfor : Γιατί η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν αξίζει σχεδόν… τίποτα

Ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος χαρακτηρίζεται από γύρους διαπραγματεύσεων, προσωρινές εκεχειρίες και αυξήσεις δασμών. Οι δυο πλευρές κατέληξαν σε μερική συμφωνία η οποία όμως, δύσκολα θα βάλει τέλος στις «εχθροπραξίες».




Με τον εμπορικό τους πόλεμο να βρίσκεται σε αχαρτογράφητα ύδατα, έχοντας επεκταθεί από την εκατέρωθεν επιβολή δασμών σε μια διελκυστίνδα για τις «μαύρες λίστες οντοτήτων» και τις απειλές των ΗΠΑ για απαγόρευση δραστηριοποίησης αμερικανικών επιχειρήσεων στην Κίνα, οι διαπραγματευτές Ουάσιγκτον και Πεκίνου έχουν συμφωνήσει σε μια επιφυλακτική, στενή και -εύθραυστη- ανάπαυλα.  
Οι διήμερες συζητήσεις έληξαν στις 11 Οκτωβρίου με μια συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου αντιπρόεδρου Λιου Χε, ο οποίος είναι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κίνας, και την ανακοίνωση πως το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον κατέληξαν σε μια συμφωνία «πρώτης φάσης». Ως αποτέλεσμα, ο Λευκός Οίκος θα καθυστερήσει την σχεδιαζόμενη αύξηση δασμών σε κινεζικά προϊόντα 250 δισ. δολαρίων.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube